JOGI TUDNIVALÓK

Kérjük, mielőtt kitölti adatait, figyelmesen olvassa végig webáruházunk használatával, és a megrendeléssel kapcsolatos tudnivalókat, mert rendeléseiket csak ezek tudomásulvételével tudjuk elfogadni! A vásárló és a webáruház üzemeltetője között szerződés jön létre, melynek nyelve magyar, amennyiben a vásárló a webáruházon keresztül bármilyen terméket rendel. Kérjük, Általános Szerződési feltételeinket a későbbi félreértések elkerülése érdekében nyomtassa ki.

Köszönjük!

Jogi feltételek:

A Peggy Baby babaholmi webáruházban:

peggybaby.hu (továbbiakban webáruházban) való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Peggy Baby webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
 • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Peggy Baby webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
 • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
 • Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - , de főleg bármilyen adat elvesztése.
 • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
 • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

A Peggy Baby webáruház üzemeltetője nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a peggybaby.hu webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

Egyedül a vásárló felelős a Peggy Baby webáruházhoz való kapcsolódásáért és a webáruházban való vásárlásért.

A Peggy Baby webáruház üzemeltetője, tulajdonosa nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

A Peggy Baby webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt, adatot. A változás a peggybaby.hu weboldalon történt megjelenés időpontjától lép életbe.

A Peggy Baby webáruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és Peggy Baby webáruház nem vonható felelősségre, ha így tesz.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a peggybaby.hu oldalon elérhető webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

A Peggy Baby webáruház szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Peggy Baby webáruház üzemeltetője nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Peggy Baby webáruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

A résztvevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik.

A Peggy Baby webáruház a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

Külön rendelkezés hiányában a Peggy Baby webáruház a regisztrációnál megadott e-mail címen a későbbiekben tájékoztathat akcióiról és újdonságairól.

A Peggy Baby webáruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével. A rendelés menetéről részletes tájékoztatót és segítséget talál a Segítség az oldal használatához menüpont alatt.

A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló az ezen az oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Peggy Baby webáruház felelősséget nem vállal.

Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.

A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

A megrendelést követően a Peggy Baby webáruház emailben haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül értesítést küld a vevőnek a megrendelés elfogadásáról.

A Peggy Baby webáruház üzemeltetője a számlán szereplő összegnek a megadott számlaszámon ( Unicredit Bank10918001-00000027-41660031 ) való megjelenése után 6 munkanapon belül postázzuk.

SZÁLLÍTÁS

A regisztráció, rendelés folyamata során történik a szállítási cím megadása. Amennyiben a Számlázási cím és a Szállítási cím nem egyezik meg, rögzíthet új Szállítási címet. Kérjük, pontosan töltse ki a mezőket, a későbbi problémák elkerülése érdekében.

Áruházunk a megrendelés napját is beleszámítva, fizetést követően 6 munkanapon belül juttatja el az Ön által megadott szállítási címre a megrendelt árut.

A vásárlás menete során Ön az alábbi szállítási módot választhatja:

1. A Magyar Posta Zrt.

Ebben az esetben ajánlott levélként küldjük el Önnek a megrendelt terméket. Választhat, hogy egyszerű ajánlott levélként, vagy elsőbbségi ajánlott levélként szeretné megkapni a küldeményt. Ennek a szállítási módnak az előnye, hogy a Magyar Posta garantálja Önnek a szállítmány megérkezését . Gyors és biztonságos szállítás. Azt azonban tudnia kell, hogy ebben az esetben rendelését csak úgy tudjuk teljesíteni, ha Ön a vásárlás folyamatának végén megjelenő számlaszámra átutalja az ott megjelenő végösszeget (mely tartalmazza a szállítás költségét is a Magyar Posta aktuális árai alapján) és az összeg maradéktalanul megérkezik számlánkra.

Amennyiben a sima (és nem elsőbbségi) ajánlott szállítási módot választotta, a levél feladásától számított 5-7 munkanap is lehet a posta szállítási ideje.

A Magyar Posta Zrt. levéldíjszabásai 2019. évre a következőképpen alakultak (amely díjtételek már 27 %-os ÁFA-val terheltek, miután közvetített szolgáltatásnak minősül): 

 • 250 g-ig: ajánlott 1000 Ft, elsőbbségi ajánlott 1.100 Ft
 • 500 g-ig: ajánlott 1.200 Ft, elsőbbségi ajánlott 1.400 Ft
 • 750 g-ig: ajánlott 1.385 Ft, elsőbbségi ajánlott 1.683 Ft
 •  

2. GLS utánvéttel csomagként

Kiszállításkor a GLS Futárszolgálat szolgáltatásait vesszük igénybe, Ön a terméket a csomag feladását követően 1-2 munkanapon belül megkapja. A GLS munkanapon 8-16 óra között szállítja ki a termékeket. A szállítási címnek kérjük lehetőleg olyan címet adjon meg, ahol munkaidőben tartózkodik! Ebben az esetben Önnek a csomag átvételekor kell az áru vételárát és a szállítás díját kifizetnie. A szállítás díja 1 kg-ig bruttó 1.290 Ft. Kérjük a megrendelésben minden esetben adja meg telefonszámát, hogy a csomag kézbesítése könnyebb legyen.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor átvétel előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha sérült, vetessen fel jegyzőkönyvet, s ne vegye át a csomagot!

Amennyiben élni kíván a visszaküldés vagy az elállás jogával, annak módjáról a honlap alsó menüsávjában található ÁSZF-ben tájékozódhat.

GLS-sel csak abban az esetben van lehetősége szállítást kérni, amennyiben a megrendelői adatoknál megadta telefonszámát, amin elérhető.

3. Személyes átvétellel Vácon

A megrendelt csomag az értesítést követően Vácon, a Peggy Baby Shopban (2600 Vác, Rádi út - Kötő utca sarok, nyitva tartás: hétfő: 9.00-14.00, kedd: 13.00-18.00, szerda: 9.00-17.00, csütörtök: 13.00-18.00, péntek: 9.00-14.00, szombat: 9.30-13.00, vasárnap: zárva). A vételárat a csomag átvételekor kell kiegyenlíteni, kivéve, ha a vásárló előzetesen kifizette bankkártyával vagy előre utalással a megrendelést.

4. Előre kifizetett rendelés GLS-sel

Amennyiben a rendelés előre utalással vagy bankkártyával kifizetésre kerül, úgy a GLS 980 Ft-ért szállítja Önhöz csomagját.

FIZETÉS

Az áruházban feltüntetett árak minden esetben a mindenkori ÁFA-val növelt bruttó árak.

Webáruházunkban jelenleg négyféle fizetési formában történhet a vásárlás. Eldöntheti, hogy Ön számára melyik a legkényelmesebb és legbiztonságosabb.

Banki előre utalással vagy bankkártyás fizetés

A Peggy Baby webáruházban banki előreutalással vagy bankkártyával egyenlítheti ki a vásárolt termék és szállítási költség ellenértékét. Amennyiben a banki előre utalást választotta a következő bankszámlaszámra kell átutalnia a megvásárolt termék árát és a szállítás költségét: Unicredit Bank 10918001-00000027-41660031

Elektronikus Számlakiegyenlítés Hitelkártyával

Fontos tudnivalók a bankkártyás fizetésről

A Magenta Invest Kft. az UniCredit Bank Hungary Zrt. széles körben elterjedt és elfogadott, minden elemében biztonságos virtuális kártyaelfogadási rendszert alkalmazza.

A tranzakció valamennyi résztvevője csak a számára releváns információkhoz jut. A kereskedő birtokába kizárólag a vásárlóval, vásárlással, termékkel, szolgáltatással kapcsolatos adatok jutnak, míg a bankkártya adatokat csak az UniCredit Bank Hungary Zrt. kapja meg – mindez maximális biztonságot nyújt a vásárlónak.
A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke - a kifizetett összeg - azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.
A banki fizetőoldal a kötelező biztonsági elemek mellett alkalmazza az úgynevezett 3D Secure biztonsági megoldást, amelyet a MasterCard és a Visa nemzetközi kártyatársaságok dolgoztak ki. A 3D Secure, amely a tranzakciót kezdeményező vásárlónak a Verified by Visa és a MasterCard SecureCode emblémákról azonosítható, a jelenleg elérhető legnagyobb biztonságot biztosítja. A vásárló ugyanis 3D Secure tranzakció esetén - amennyiben a bankkártyája is 3D Secure képes – megadja az internetes vásárlásokhoz használandó egyedi azonosító kódját. Így ezen tranzakciók esetén a fizetési folyamat előtt a kibocsátó bank hitelesítése biztosítja az egyértelmű azonosítást.

Elfogadott kártyák:

 • VISA dombornyomott kártyák
 • VISA Electron kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • V PAY kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • MasterCard dombornyomott kártyák
 • MasterCard Electronic kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • Maestro kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • Kizárólag internetes fizetésre kibocsátott kártyák

A fizetés folyamata:

1. A vásárló összeállítja az igényének megfelelő termékekből álló kosarat az internet áruházban, megadja a szállításhoz szükséges információkat, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.
2. A vásárló ezután átirányításra kerül a bank fizetési oldalára. Az ekkor megjelenő, az UniCredit Bank emblémáját tartalmazó fizetői oldalon kell megadni a kártyaadatokat (név, kártyaszám, lejárat, 3 jegyű CVC vagy CVV érvényesítési kód).
   a. Amennyiben a fizetésre használt kártya 3D Secure képes, meg kell adni a hitelesítéshez a kibocsátó intézettől kapott azonosítót is.
   b. Ezt követően megtörténik az online engedélykérés a kártya elfogadására. Ha ez sikeres volt, megtörténik a tranzakció.
  c. Végül a rendszer visszairányítja a vásárlót az internet áruházba, ahol a tranzakció eredményességéről értesítést kap.
Amennyiben a vásárlási tranzakció eredményéről részletesebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

A biztonságról:

A virtuális POS titkosított (https://) csatornán keresztül képes összekapcsolni az Elfogadóhelyet a vásárlókkal, valamint szintén biztonságos csatornán létesít kapcsolatot az UniCredit Bank Hungary Zrt. és az Elfogadóhely.
Az internetes kártyás fizetés technikai lebonyolítását az UniCredit Bank Hungary Zrt. megbízott partnere a First Data Magyarország Kft. hajtja végre, aki a saját platformjával áll ügyfeleink rendelkezésére. A banki fizetőoldal az alábbi URL-eket használja:
- https://secureshop.firstdata.lv
- https://secureshop.firstdata.hu
A banki fizetőoldal RSA 2048 bites titkosítással ellátott tanúsítványt (CA) használ, ami TLS 1.0 csatornán keresztül biztosítja az ott megadásra kerülő adatok teljes körű biztonságát.

 

Számla

 

Peggy Baby webáruház a megrendelt termékekről a szállítás indításakor elektronikus úton számlát küld Vásárló részére.

 

Elektronikus számla befogadása

Vásárló kijelenti, hogy részéről az elektronikus számla befogadásának nincs akadálya. Amennyiben jelen szerződés elfogadását követően ebben a kérdésben változás következik be és ezt a tényt Vásárló jelzi Webáruház felé,  Webáruház vállalja a papír alapú számla kiállítását (ez külön adminisztrációs költséggel járhat).

 

VISSZAVÉTELI SZABÁLYZAT

A Peggy Baby webáruházban leadott rendelésről a rendelést követően haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül e-mailben értesíti a rendszer. Az e-mail tartalmazza a rendelés valamennyi részletét. Kérjük, a megrendelés teljesüléséig őrizze meg ezt az e-mailt.

A Peggy Baby webáruházban leadott rendelésének törléséhez kérjük, vegye fel a webáruház tulajdonosával a kapcsolatot. Ezt megteheti közvetlenül a Kapcsolat menüpont alatt lévő e-mail küldése modulon a peggybaby1@gmail.com email címre küldött levélben. Az email címet spamrobotok ellen védjük. A levél tárgyába feltétlenül írja be a következőt: ”rendelés lemondása”. Amennyiben telefonon szeretne kapcsolatba lépni velük az alábbi telefonszámon teheti: 06 20 4284712

Az Elérhetőségeink menüpont alatt valamennyi, webáruházunk üzemeltőjére vonatkozó adatot megtalál.

ELÁLLÁS JOG

A Webáruház vásárlóit megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet szerinti elállás jog, amelyet a termék kézhezvételét követő 14 munkanapon belül lehet gyakorolni. Az elállási jog kizárólag írásban, e-mail útján érvényesíthető a peggybaby1@gmail.com címen.

Csak abban az esetben állhat el a vevő a vásárlástól,

 • amennyiben felbontatlanul, sértetlenül, gyári csomagolásával, minden tartozékával (címke, számla) 14 munkanapon belül jelzi, személyesen vagy írásos módon (e-mailben).
 • A vevőt terheli a visszajuttatási, szállítási költség.
 • A termék szállítási költségei, valamint a csomagolás vagy a termék sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik, amelyeket a termék visszatérítendő vételárából levonunk.
 • Az eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését.

Az eladó legkésőbb 14 napon belül köteles visszafizetni az összeget a vevő által közlésekor megadott bankszámlaszámra utalással.

Bővebb információ: http://www.nfh.hu/portal/hasznos/internetes/elallasi_hianya.html

A fenti korlátozás alá nem eső termékek esetén a vásárló a szerződéstől a termék átvételét követő tizennégy (14) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. Az elállás a következő feltételekkel gyakorolható:

 • Az elállási jog kizárólag írásban, e-mail útján érvényesíthető a hello@peggybaby.com címen. Elállásra vonatkozó igényét kizárólag írásban, emailben kell bejelentenie, az átvételtől számított 14 munkanapon belül. Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük. Amennyiben postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket legkésőbb az áru megérkezését követő 14 napon belül visszautaljuk az összeget az Ön által megadott bankszámlaszámra.
 • A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
 • Webáruházunk kizárólag bontatlan, sértetlen, szagmentes, nem felpróbált, sérülésmentes gyári csomagolásban visszaszolgáltatott termék esetén köteles a teljesvételárat a vásárló részére megtéríteni.
 • Abban az esetben, ha a terméket használatba vette, vagy sérült gyári csomagolás, szennyeződés stb. a termék értékének csökkenésével járt úgy a terméket nem, vagy csak érték egyeztetéssel tudjuk visszavenni.

 

A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, sértetlen, szagmentes, nem felpróbált, sérülésmentes gyári csomagolásban érkezik vissza hozzánk.

Elállás esetén a terméket a vásárló nem veheti használatba.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Nem vonatkozik az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre.

- Az elállást a webáruházunk ügyfélszolgálat menüpontjában megadott címére címzett írásos nyilatkozatban vagy e-mail-ben a hello@peggybaby.com e-mail címen kell közölni.

Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel az elállást tartalmazó nyilatkozatát.

Weboldalunkon található képek jogvédelem alatt állnak, azok használata szigorúan tilos! 

A fentiek elolvasásának hiányából adódó kellemetlenségért felelősséget nem vállalunk!