JOGI TUDNIVALÓK

Kérjük, mielőtt kitölti adatait, figyelmesen olvassa végig webáruházunk használatával, és a megrendeléssel kapcsolatos tudnivalókat, mert rendeléseiket csak ezek tudomásulvételével tudjuk elfogadni! A vásárló és a webáruház üzemeltetője között szerződés jön létre, melynek nyelve magyar, amennyiben a vásárló a webáruházon keresztül bármilyen terméket rendel. Kérjük, Általános Szerződési feltételeinket a későbbi félreértések elkerülése érdekében nyomtassa ki.

Köszönjük!

Jogi feltételek:

A Peggy Baby babaholmi webáruházban:

peggybaby.hu (továbbiakban webáruházban) való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Peggy Baby webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
 • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Peggy Baby webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
 • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
 • Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - , de főleg bármilyen adat elvesztése.
 • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
 • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

A Peggy Baby webáruház üzemeltetője nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a peggybaby.hu webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

Egyedül a vásárló felelős a Peggy Baby webáruházhoz való kapcsolódásáért és a webáruházban való vásárlásért.

A Peggy Baby webáruház üzemeltetője, tulajdonosa nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

A Peggy Baby webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt, adatot. A változás a peggybaby.hu weboldalon történt megjelenés időpontjától lép életbe.

A Peggy Baby webáruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és Peggy Baby webáruház nem vonható felelősségre, ha így tesz.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a peggybaby.hu oldalon elérhető webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

A Peggy Baby webáruház szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Peggy Baby webáruház üzemeltetője nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Peggy Baby webáruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

A résztvevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik.

A Peggy Baby webáruház a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

Külön rendelkezés hiányában a Peggy Baby webáruház a regisztrációnál megadott e-mail címen a későbbiekben tájékoztathat akcióiról és újdonságairól.

A Peggy Baby webáruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével. A rendelés menetéről részletes tájékoztatót és segítséget talál a Segítség az oldal használatához menüpont alatt.

A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló az ezen az oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Peggy Baby webáruház felelősséget nem vállal.

Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.

A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

A megrendelést követően a Peggy Baby webáruház emailben haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül értesítést küld a vevőnek a megrendelés elfogadásáról.

A Peggy Baby webáruház üzemeltetője a számlán szereplő összegnek a megadott számlaszámon ( Unicredit Bank10918001-00000027-41660031 ) való megjelenése után 6 munkanapon belül postázzuk.

SZÁLLÍTÁS

A regisztráció, rendelés folyamata során történik a szállítási cím megadása. Amennyiben a Számlázási cím és a Szállítási cím nem egyezik meg, rögzíthet új Szállítási címet. Kérjük, pontosan töltse ki a mezőket, a későbbi problémák elkerülése érdekében.

Áruházunk a megrendelés napját is beleszámítva, fizetést követően 6 munkanapon belül juttatja el az Ön által megadott szállítási címre a megrendelt árut.

A vásárlás menete során Ön az alábbi szállítási módot választhatja:

1. A Magyar Posta Zrt.

Ebben az esetben ajánlott levélként küldjük el Önnek a megrendelt terméket. Választhat, hogy egyszerű ajánlott levélként, vagy elsőbbségi ajánlott levélként szeretné megkapni a küldeményt. Ennek a szállítási módnak az előnye, hogy a Magyar Posta garantálja Önnek a szállítmány megérkezését . Gyors és biztonságos szállítás. Azt azonban tudnia kell, hogy ebben az esetben rendelését csak úgy tudjuk teljesíteni, ha Ön a vásárlás folyamatának végén megjelenő számlaszámra átutalja az ott megjelenő végösszeget (mely tartalmazza a szállítás költségét is a Magyar Posta aktuális árai alapján) és az összeg maradéktalanul megérkezik számlánkra.

Amennyiben a sima (és nem elsőbbségi) ajánlott szállítási módot választotta, a levél feladásától számított 5-7 munkanap is lehet a posta szállítási ideje.

A Magyar Posta Zrt. levéldíjszabásai 2018 évre a következőképpen alakultak (amely díjtételek már 27 %-os ÁFA-val terheltek, miután közvetített szolgáltatásnak minősül): 

 • 50 g-ig: ajánlott 578 Ft, elsőbbségi ajánlott 642 Ft
 • 100 g-ig: ajánlott 680 Ft, elsőbbségi ajánlott 762 Ft
 • 250 g-ig: ajánlott 730 Ft, elsőbbségi ajánlott 864 Ft
 • 500 g-ig: ajánlott 1.004 Ft, elsőbbségi ajánlott 1.200 Ft
 • 750 g-ig: ajánlott 1.385 Ft, elsőbbségi ajánlott 1.683 Ft
 •  

2. GLS utánvéttel csomagként

Kiszállításkor a GLS Futárszolgálat szolgáltatásait vesszük igénybe, Ön a terméket a csomag feladását követően 1-2 munkanapon belül megkapja. A GLS munkanapon 8-16 óra között szállítja ki a termékeket. A szállítási címnek kérjük lehetőleg olyan címet adjon meg, ahol munkaidőben tartózkodik! Ebben az esetben Önnek a csomag átvételekor kell az áru vételárát és a szállítás díját kifizetnie. A szállítás díja 1 kg-ig bruttó 1.155 Ft. Kérjük a megrendelésben minden esetben adja meg telefonszámát, hogy a csomag kézbesítése könnyebb legyen.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor átvétel előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha sérült, vetessen fel jegyzőkönyvet, s ne vegye át a csomagot!

Amennyiben élni kíván a visszaküldés vagy az elállás jogával, annak módjáról a honlap alsó menüsávjában található ÁSZF-ben tájékozódhat.

GLS-sel csak abban az esetben van lehetősége szállítást kérni, amennyiben a megrendelői adatoknál megadta telefonszámát, amin elérhető.

3. Személyes átvétellel Vácon

A megrendelt csomag az értesítést követően Vácon, a Peggy Baby Shopban (2600 Vác, Rádi út - Kötő utca sarok, nyitva tartás: hétfő: 9.00-14.00, kedd: 13.00-18.00, szerda: szünnap, csütörtök: 13.00-18.00, péntek: 9.00-14.00, szombat: 9.00-13.00, vasárnap: zárva). A vételárat a csomag átvételekor kell kiegyenlíteni, kivéve, ha a vásárló előzetesen kifizette bankkártyával vagy előre utalással a megrendelést.

FIZETÉS

Az áruházban feltüntetett árak minden esetben a mindenkori ÁFA-val növelt bruttó árak.

Webáruházunkban jelenleg négyféle fizetési formában történhet a vásárlás. Eldöntheti, hogy Ön számára melyik a legkényelmesebb és legbiztonságosabb.

Banki előre utalással vagy bankkártyás fizetés

A Peggy Baby webáruházban banki előreutalással vagy bankkártyával egyenlítheti ki a vásárolt termék és szállítási költség ellenértékét. Amennyiben a banki előre utalást választotta a következő bankszámlaszámra kell átutalnia a megvásárolt termék árát és a postai szállítás költségét: Unicredit Bank 10918001-00000027-41660031

Elektronikus Számlakiegyenlítés Hitelkártyával

Fontos tudnivalók a bankkártyás fizetésről

A Magenta Invest Kft. az UniCredit Bank Hungary Zrt. széles körben elterjedt és elfogadott, minden elemében biztonságos virtuális kártyaelfogadási rendszert alkalmazza.

A tranzakció valamennyi résztvevője csak a számára releváns információkhoz jut. A kereskedő birtokába kizárólag a vásárlóval, vásárlással, termékkel, szolgáltatással kapcsolatos adatok jutnak, míg a bankkártya adatokat csak az UniCredit Bank Hungary Zrt. kapja meg – mindez maximális biztonságot nyújt a vásárlónak.
A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke - a kifizetett összeg - azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.
A banki fizetőoldal a kötelező biztonsági elemek mellett alkalmazza az úgynevezett 3D Secure biztonsági megoldást, amelyet a MasterCard és a Visa nemzetközi kártyatársaságok dolgoztak ki. A 3D Secure, amely a tranzakciót kezdeményező vásárlónak a Verified by Visa és a MasterCard SecureCode emblémákról azonosítható, a jelenleg elérhető legnagyobb biztonságot biztosítja. A vásárló ugyanis 3D Secure tranzakció esetén - amennyiben a bankkártyája is 3D Secure képes – megadja az internetes vásárlásokhoz használandó egyedi azonosító kódját. Így ezen tranzakciók esetén a fizetési folyamat előtt a kibocsátó bank hitelesítése biztosítja az egyértelmű azonosítást.

Elfogadott kártyák:

 • VISA dombornyomott kártyák
 • VISA Electron kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • V PAY kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • MasterCard dombornyomott kártyák
 • MasterCard Electronic kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • Maestro kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
 • Kizárólag internetes fizetésre kibocsátott kártyák

A fizetés folyamata:

1. A vásárló összeállítja az igényének megfelelő termékekből álló kosarat az internet áruházban, megadja a szállításhoz szükséges információkat, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.
2. A vásárló ezután átirányításra kerül a bank fizetési oldalára. Az ekkor megjelenő, az UniCredit Bank emblémáját tartalmazó fizetői oldalon kell megadni a kártyaadatokat (név, kártyaszám, lejárat, 3 jegyű CVC vagy CVV érvényesítési kód).
   a. Amennyiben a fizetésre használt kártya 3D Secure képes, meg kell adni a hitelesítéshez a kibocsátó intézettől kapott azonosítót is.
   b. Ezt követően megtörténik az online engedélykérés a kártya elfogadására. Ha ez sikeres volt, megtörténik a tranzakció.
  c. Végül a rendszer visszairányítja a vásárlót az internet áruházba, ahol a tranzakció eredményességéről értesítést kap.
Amennyiben a vásárlási tranzakció eredményéről részletesebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

A biztonságról:

A virtuális POS titkosított (https://) csatornán keresztül képes összekapcsolni az Elfogadóhelyet a vásárlókkal, valamint szintén biztonságos csatornán létesít kapcsolatot az UniCredit Bank Hungary Zrt. és az Elfogadóhely.
Az internetes kártyás fizetés technikai lebonyolítását az UniCredit Bank Hungary Zrt. megbízott partnere a First Data Magyarország Kft. hajtja végre, aki a saját platformjával áll ügyfeleink rendelkezésére. A banki fizetőoldal az alábbi URL-eket használja:
- https://secureshop.firstdata.lv
- https://secureshop.firstdata.hu
A banki fizetőoldal RSA 2048 bites titkosítással ellátott tanúsítványt (CA) használ, ami TLS 1.0 csatornán keresztül biztosítja az ott megadásra kerülő adatok teljes körű biztonságát.

 

Számla

 

Peggy Baby webáruház a megrendelt termékek igazolására bankkártyás fizetési mód esetén a fizetés megtörténtét követően, míg banki átutalásos fizetés esetén az összeg Webáruház bankszámláján történő jóváírásának napján elektronikus úton számlát küldünk Vásárló részére.

 

Elektronikus számla befogadása

Vásárló kijelenti, hogy részéről az elektronikus számla befogadásának nincs akadálya. Amennyiben jelen szerződés elfogadását követően ebben a kérdésben változás következik be és ezt a tényt Vásárló jelzi Webáruház felé,  Webáruház vállalja a papír alapú számla kiállítását (ez külön adminisztrációs költséggel járhat).

 

VISSZAVÉTELI SZABÁLYZAT

A Peggy Baby webáruházban leadott rendelésről a rendelést követően haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül e-mailben értesíti a rendszer. Az e-mail tartalmazza a rendelés valamennyi részletét. Kérjük, a megrendelés teljesüléséig őrizze meg ezt az e-mailt.

A Peggy Baby webáruházban leadott rendelésének törléséhez kérjük, vegye fel a webáruház tulajdonosával a kapcsolatot. Ezt megteheti közvetlenül a Kapcsolat menüpont alatt lévő e-mail küldése modulon a peggybaby1@gmail.com email címre küldött levélben. Az email címet spamrobotok ellen védjük. A levél tárgyába feltétlenül írja be a következőt: ”rendelés lemondása”. Amennyiben telefonon szeretne kapcsolatba lépni velük az alábbi telefonszámon teheti: 06 20 4284712

Az Elérhetőségeink menüpont alatt valamennyi, webáruházunk üzemeltőjére vonatkozó adatot megtalál.

ELÁLLÁS JOG

A Webáruház vásárlóit megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet szerinti elállás jog, amelyet a termék kézhezvételét követő 14 munkanapon belül lehet gyakorolni. Az elállási jog kizárólag írásban, e-mail útján érvényesíthető a peggybaby1@gmail.com címen.

Csak abban az esetben állhat el a vevő a vásárlástól,

 • amennyiben felbontatlanul, sértetlenül, gyári csomagolásával, minden tartozékával (címke, számla) 14 munkanapon belül jelzi, személyesen vagy írásos módon (e-mailben).
 • A vevőt terheli a visszajuttatási, szállítási költség.
 • A termék szállítási költségei, valamint a csomagolás vagy a termék sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik, amelyeket a termék visszatérítendő vételárából levonunk.
 • Az eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését.

Az eladó legkésőbb 14 napon belül köteles visszafizetni az összeget a vevő által közlésekor megadott bankszámlaszámra utalással.

Bővebb információ: http://www.nfh.hu/portal/hasznos/internetes/elallasi_hianya.html

A fenti korlátozás alá nem eső termékek esetén a vásárló a szerződéstől a termék átvételét követő tizennégy (14) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. Az elállás a következő feltételekkel gyakorolható:

 • Az elállási jog kizárólag írásban, e-mail útján érvényesíthető a hello@peggybaby.com címen. Elállásra vonatkozó igényét kizárólag írásban, emailben kell bejelentenie, az átvételtől számított 14 munkanapon belül. Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük. Amennyiben postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket legkésőbb az áru megérkezését követő 14 napon belül visszautaljuk az összeget az Ön által megadott bankszámlaszámra.
 • A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
 • Webáruházunk kizárólag bontatlan, sértetlen, szagmentes, nem felpróbált, sérülésmentes gyári csomagolásban visszaszolgáltatott termék esetén köteles a teljesvételárat a vásárló részére megtéríteni.
 • Abban az esetben, ha a terméket használatba vette, vagy sérült gyári csomagolás, szennyeződés stb. a termék értékének csökkenésével járt úgy a terméket nem, vagy csak érték egyeztetéssel tudjuk visszavenni.

 

A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, sértetlen, szagmentes, nem felpróbált, sérülésmentes gyári csomagolásban érkezik vissza hozzánk.

Elállás esetén a terméket a vásárló nem veheti használatba.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Nem vonatkozik az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre.

- Az elállást a webáruházunk ügyfélszolgálat menüpontjában megadott címére címzett írásos nyilatkozatban vagy e-mail-ben a hello@peggybaby.com e-mail címen kell közölni.

Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel az elállást tartalmazó nyilatkozatát.

A fentiek elolvasásának hiányából adódó kellemetlenségért felelősséget nem vállalunk!